HISTORIE

Age van ’t Hoff 2-wielers Hofleverancier

,,Hofleverancier word je niet zomaar’’, zei de helaas overleden locoburgemeester Jaap Verkroost op 19 december 2014. Hij reikte ons bij het 100-jarig bestaan van ons tweewielerbedrijf het predicaat Hofleverancier uit. Onze rijwielhandel, die in augustus 1914 door overgrootvader Adriaan van ’t Hoff werd ingeschreven in het handelsregister, werd daarmee de eerste onderneming in Breukelen met deze prestigieuze titel. Dit door koning Willem I in 1815 ingestelde predicaat moet je zelf aanvragen. Voorwaarde is dat het bedrijf een stabiele koers vaart en dat het bedrijf echt Nederlands is. Bij Age van ’t Hoff 2-wielers is dat het geval! En zo werden wij na honderd jaar Hofleverancier.

Wie nu denkt dat we ook daadwerkelijk aan het hof leveren, heeft het mis. Hofleverancier is een soort ridderorde voor ondernemers. Als een bedrijf honderd jaar bestaat en ook nog eens honderd of meer werknemers heeft, mag het zelfs ‘koninklijke’ voor zijn naam zetten. Het predicaat Hofleverancier wordt voor 25 jaar afgegeven. Wij mogen ons daarom tot 2039 Hofleverancier noemen!

  

Bekijk ons mooie jubileumboek

Voor ons 100-jarig bestaan hebben wij een boek vol herinneringen samengesteld. In het boek staat onze historie beschreven en kun je interviews lezen met mensen die door de jaren heen voor ons bedrijf belangrijk waren (en nog zijn). Wij zijn ontzettend blij met dit bijzondere document. Bekijk hieronder het boek.

 


Bekijk het jubileumboek